Recordhoogte woningprijzen in Barendrecht. Wat betekent dat voor u?

Door op 3 September 2024

De huizenmarkt in Barendrecht en omgeving heeft de afgelopen tijd recordhoogtes bereikt. Net als in heel Nederland gingen ook bij ons de huizenprijzen door het plafond. Wat betekent dat voor uw woonplannen? Onze makelaar Lisa Hagens vertelt over de huidige situatie en geeft advies voor wie een huis wil kopen in Barendrecht en omstreken.

Barendrecht populair

Lisa: “We zien al een tijd een hardnekkige krapte op de Barendrechtse woningmarkt. Daardoor stegen de huizenprijzen in het tweede kwartaal van 2024 met maar liefst 7,2% ten opzichte van het eerste kwartaal. Op jaarbasis betekent dit een stijging van bijna 15%. Dat is ongekend hoog. De krapte wordt veroorzaakt door een combinatie van een groot woningtekort en een sterke vraag van zowel lokale als internationale kopers. Ook is Barendrecht bijzonder populair vanwege de groene omgeving en goede bereikbaarheid. Vooral veel gezinnen vestigen zich hier, vaak vanuit grote steden. Zij zijn op zoek naar meer ruimte, wat de druk op onze woningmarkt nog groter maakt en de prijzen nog meer doet stijgen.”

Prijzen blijven stijgen

“Een van de gevolgen van de toenemende druk op de Barendrecht woningmarkt is overbieden. Daar kun je bijna niet meer omheen. Het gebeurt bij ongeveer 80% van de verkochte woningen en is een duidelijk teken van krapte. In het afgelopen kwartaal zijn er ook meer woningen verkocht. We zagen een stijging van bijna 20% ten opzichte van het eerste kwartaal. Dat komt doordat kopers erin vertrouwen dat de prijzen zullen blijven stijgen. Ze zijn dan bereid om hogere biedingen uit te brengen want dat geld blijft toch in de woning.”

Probleem voor starters

“Voor starters is het bijzonder moeilijk om een woning te kopen in Barendrecht. Ze concurreren vaak met doorstromers die gebruik kunnen maken van de overwaarde van hun huidige woning. Daarnaast hebben starters te maken met hoge kosten koper en de noodzaak om te overbieden, wat hun kansen verder verkleint.”

Weinig nieuwbouw

“Wat ook niet helpt is dat er weinig wordt bijgebouwd. Er zijn slechts enkele nieuwbouwprojecten, en die zijn meestal snel uitverkocht. Verder is er niet veel zicht op nieuwe projecten. Dit vergroot de druk op de bestaande woningvoorraad en drijft de prijzen verder op. Zo blijven de prijzen doorstijgen.”

Druk blijft aanhouden

“De vooruitzichten voor de woningmarkt in Barendrecht blijven uitdagend voor kopers. De vraag naar woningen blijft hoog, terwijl het aanbod beperkt blijft. We verwachten dat de prijzen zullen blijven stijgen, mogelijk in een iets lager tempo. Barendrecht blijft populair bij gezinnen, wat betekent dat de druk op de markt waarschijnlijk zal aanhouden.”

Tips voor kopers

Als u overweegt een woning te kopen in Barendrecht, is het essentieel om goed voorbereid de markt te betreden. Lisa geeft hier enkele adviezen:

  • Maak gebruik van lokale expertise. Met onze kennis van de lokale markt kunnen we u helpen bij het vinden van de juiste woning en het onderhandelen over de prijs.
  • Raadpleeg een financieel adviseur om een duidelijk beeld te krijgen van uw leencapaciteit en andere financiële mogelijkheden.
  • Wees realistisch over wat haalbaar is. In een markt waar overbieden bijna de norm is, is het belangrijk om uw grenzen te kennen.
  • Wees flexibel en bereid om snel te handelen. Goede woningen zijn vaak snel verkocht.
  • Overweeg ook wijken net buiten het centrum van Barendrecht. Hier vindt u mogelijk meer waar voor uw geld.

Ondanks de uitdagingen op de woningmarkt in Barendrecht, zijn er nog steeds mogelijkheden voor kopers. Met de juiste begeleiding en een goed doordachte strategie kunt u succesvol zijn in het vinden van uw droomhuis in onze prachtige gemeente. Maak een afspraak met onze makelaar Lisa Hagens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze mogelijkheden voor de koop van uw nieuwe woning in Barendrecht..

Lees ook:
Stijgende bouwkosten in een nieuwe woningmarkt
6 redenen om een huis te kopen met een aankoopmakelaar
De waarde van uw huis stijgt. Wat kunt u daarmee?
Bieden op een huis. Samen op weg naar de beste prijs
Huis kopen. Onze makelaars helpen u door het hele aankoopproces
Alle blogs van onze makelaars

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van een huis in Barendrecht en omstreken? Maak een afspraak met onze makelaar Lisa Hagens. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar:
0610835383
lisahagens@remax.nl

Naar boven