Een huis huren of kopen?

Door op 27 September 2024

Wat is de beste keuze in Barendrecht en omstreken?

De Nederlandse woningmarkt blijft onder druk staan, en ook de regio Barendrecht blijft niet gespaard. Wat betekent dat voor uw woonplannen? Kunt u nu beter een huis huren of kopen? Onze makelaar makelaar Maxelle Quint neemt u mee in de overwegingen om tot deze belangrijke beslissing te komen.

Barendrecht is een geliefde woonplaats, vooral voor gezinnen die op zoek zijn naar rust en ruimte, maar toch dicht bij de stad willen wonen. De nabijheid van Rotterdam maakt het een aantrekkelijke locatie voor zowel forensen als mensen die de stadse voorzieningen waarderen. Deze populariteit heeft echter ook invloed op de woningmarkt.

Stijgende huizenprijzen

Maxelle: "Laten we eerst kijken naar de koopmarkt. De huizenprijzen in Barendrecht blijven stijgen, zij het minder snel dan in de grote steden. Voor veel mensen is dit een reden om juist nu te kopen, omdat ze verwachten dat de prijzen in de toekomst nog verder zullen toenemen. Bovendien biedt het kopen van een huis de mogelijkheid om vermogen op te bouwen. Elke maand dat u uw hypotheek aflost, investeert u in uw eigen bezit.”

Financiële voordelen

“Er zijn ook enkele financiële voordelen voor kopers in 2024. Zo is er geen overdrachtsbelasting voor starters die een woning tot €510.000 kopen. Dit kan een aanzienlijke besparing opleveren. Daarnaast zijn er gunstige hypotheekregelingen, zoals de mogelijkheid om extra te lenen voor energiebesparende maatregelen. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook uw maandelijkse energiekosten verlagen. Daarnaast kunt u nog gebruikmaken van de hypotheekrenteaftrek en is de hypotheekrente zelf ook nog behoorlijk laag.”

Geen onderhoud

“Aan de andere kant biedt huren ook voordelen. Het geeft u meer flexibiliteit, wat handig kan zijn als u nog niet zeker weet of u zich langdurig in Barendrecht wilt vestigen. Als huurder bent u niet verantwoordelijk voor groot onderhoud of onverwachte reparaties, wat financiële zekerheid kan bieden. Echter, de huurprijzen in onze regio stijgen ook, vooral in de vrije sector. Voor een appartement in Barendrecht kunt u al snel €1.500 of meer per maand kwijt zijn.”

Huren vs kopen

“Als u van plan bent langer dan vijf jaar in Barendrecht te blijven, kan een huis kopen financieel voordeliger zijn. De waardestijging van de woning en het opbouwen van eigen vermogen wegen dan vaak op tegen de kosten. Voor gezinnen die op zoek zijn naar stabiliteit en zich willen settelen in een kindvriendelijke omgeving, zoals de populaire wijken Vrijenburg of Carnisselande, is kopen vaak een aantrekkelijke optie. Echter, als u nog niet zeker bent van uw toekomstplannen of als u nog niet voldoende spaargeld heeft voor een aanbetaling, kan huren een goede tussenoplossing zijn. Het geeft u de tijd om de markt te verkennen en te sparen voor een eventuele toekomstige aankoop.”

Uiteindelijk hangt de keuze tussen huren en kopen af van uw persoonlijke omstandigheden, financiële situatie en toekomstplannen. Deze dient u zorgvuldig af te wegen voor een weloverwogen beslissing. Valt uw keuze op kopen? Maak dan een afspraak met onze makelaar Maxelle Quint. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over wat er komt kijken bij het kopen van een huis in Barendrecht en omstreken.

Lees ook:
Stijgende bouwkosten in een nieuwe woningmarkt
6 redenen om een huis te kopen met een aankoopmakelaar
Nieuwe kansen voor kopers: meer leenruimte in 2024
Een huis kopen in Barendrecht, Rhoon of Ridderkerk

Maak een afspraak

Wilt u meer weten over het kopen of verkopen van een huis in Barendrecht en omstreken? Maak een afspraak met onze makelaar Maxelle Quint. In een oriënterend gesprek komt u alles te weten over onze makelaarsdiensten. Bel, WhatsApp of e-mail naar
0611920862
maxellequint@remax.nl

Naar boven